De weekkeuze van.

Wie gaat er deze week kiezen?  

Wij met z'n allen. Het voorstel is dat iedereen die dat wil één week jurylid is. Hij of zij kijkt die week extra goed naar de ingestuurde foto's en als er een foto bij is die je aanspreekt, dan even rechts klikken - opslaan als - in naar een apart mapje. Aan het eind van de week moet hij/zij dan een keuze maken uit de opgeslagen foto's. Kies dan vijf foto's die je het meeste aanspreken om welke reden dan ook. Die keuze van vijf wordt naar de webmaster gestuurd en die zorgt dat het op de website komt. Daar blijven ze een paar weken opstaan en verder zijn ze op onze Fotki-site te bekijken. Het is dus een persoonlijke keuze van één persoon. De volgende week is het de beurt aan iemand anders om zijn of haar keuze te bepalen. Dat wordt dan vast weer heel iets anders want smaken verschillen en dat is maar goed ook. Als jurylid mag je je  keuze toelichten en vertellen waarom je dit de aangrijpendste, boeiendste, spannendste of grappigste foto vindt. Sommigen vinden dat fijn en kunnen het goed verwoorden, maar dat hoeft niet, gewoon vijf foto's kiezen is voldoende.
 
Kiezen is best moeilijk: wordt het links of rechts?   Je leert er heel goed van kijken
         
 
Is dit een soort fotowedstrijd?  
Het is natuurlijk leuk als juist één van jouw foto's, de fotokeuze van de week wordt en op de website komt te staan. Maar een echte wedstrijd is dit natuurlijk niet. Dat is ook niet de bedoeling.
Voor het jurylid is het een oefening in een week lang extra goed kijken en keuzes maken.
Voor ons allemaal is het even spannend aan het eind van de week en voor de maker van de uitgekozen foto een extra stimulans om door te gaan met fotograferen.
 
Vinden jullie het wat? Doen jullie mee?  
Wie wil er wel eens een weekje jurylid zijn? Geef je op bij Jan. Die maakt dan een lijst met de weken van het jaar en plaatst je naam bij één van de weken. Je krijgt één of twee dagen van te voren een herinnering. Een aantal van tenminste 10 (momenteel zijn dit er 7) vrijwillige juryleden die om beurten een weekje doen lijkt me gewenst. Hoe meer mensen er mee doen hoe beter. Ook mensen die zelden of nooit foto's insturen zijn van harte welkom.
 
Groeten Jan

Galerie    index