Wat doet de Mailgroep Foto.
  De mailgroep foto is een leerzame en gezellige groep (van senioren) die met elkaar mailen over hun gezamenlijke hobby: digitale fotografie en beeldbewerking.

Het onderlinge contact gaat via een list server. De mails die naar deze server worden gestuurd komen bij alle deelnemers in de mailbox. Als je op Mail staat kun je tot ongeveer 30 mailtjes per dag in je mailbox ontvangen. Mocht je even geen tijd hebben zet je dan op No-Mail, zie hiervoor de huisregels.

Via de list laten de leden hun mooiste foto’s zien. Ook kan men vragen stellen over digitale fotografie en/of beeldbewerking. Op die manier leren de leden van elkaar. In de groep zitten zowel beginnende als meer ervaren fotografen. Laat je als nieuweling verrassen door de mooie foto’s maar laat je er niet door afschrikken. Ook ervaren fotografen waren eens beginneling. Regelmatig zijn er discussies over de foto’s, over de techniek of de visie erachter. Pik er van op waar je aan toe bent. Dat is voor iedereen anders. Vragen stellen is de beste manier om snel thuis te raken in de mailgroep.

Elkaar stimuleren en helpen in de fotografie is een belangrijke doelstelling van de mailgroep.

Iedere week kiest iemand de voor hem of haar de vijf mooiste, boeiendste foto’s uit voor de keuze van de week.

Iedere maand houden we een thema-opdracht met een verplicht onderwerp.

 

 

Jan Klop: : Moderator,  en webmaster

  Index